Собственикът на Дунарит е ясен и няма никакви колебания за това,

...
Собственикът на Дунарит е ясен и няма никакви колебания за това,
Коментари Харесай

Емилиян Гебрев е собственикът на „Дунарит"

Собственикът на „ Дунарит ” е явен и няма никакви съмнения за това, безапелационен беше оръжейният търговец Емилиян Гебрев. Така той опроверга думите на икономическия министър Емил Караниколов, че един от проблемите в сдружението е „ неналичието на притежател ”, осведоми бТВ.

„ Притежател на 99,52% от „ Дунарит ” е ЕМКО (която е още веднъж на Гебрев – б.ред.), а 0,48 се имат от Емилиан Гербрев ”, съобщи самият той.

„ Не мога да си обясня за какво се постанова „ Дунарит ” да бъде спасяван, тъй като няма от какво да бъде спасяван – „ Дунарит ” е извънредно постоянна финансова единица и със своите резултати е потвърдил триумфа си. За 2016 календарна финансова година има облага от 28 млн. лева ”, уточни той.

Когато на някого нещо му се желае, това е различен диалог, разяснява Гебрев изказванията на икономическия министър по отношение на три съществени казуса в „ Дунарит ”: липса на притежател, вероятно лишаване на лиценза и изискуеми 67 млн. лева заеми.

„ Не единствено шефове на „ Дунарит ” проверяват, само че и на мен ми е повдигнато на обвиняване – защото съм съставил незаконна група с шефа и някогашния притежател на „ Дунарит ”. Организирали сме група, с която по непозволен метод да придобием сдружението. За мен прокуратурата е подведена и употребена като лост за въздействие ” – от Комисията за лишаване на незаконно добито имущество, уточни той.

„ Абсолютно несериозно е да се твърди, че сдружението се източва към Цветан Василев, тъй като е проверявано n пъти от всички контролни органи и всичко е ясно. Дружеството има отговорности: те са били в началото към КТБ, а малко преди банката да бъде затворена, те се цедират, тъй че с помощта на умелото управление, то е избавено. Има правосъден спор по цесиите със синдиците на банката – дали са законни или не ”, сподели още Гебрев.

По думите му и сега има опити за преодоляване на „ Дунарит ” от офшорната компания „ Виафот ”, само че кой стои зад нея, той не се нае да уточни.

„ Не знам кой стои зад нея, не съм финансово разузнаване. До ден сегашен никой не е споделил какво сдружение е „ Виафот ”, министърът на стопанската система би трябвало да даде отговор на въпроса кой стои зад него ”, уточни Гебрев.

„ Цветан Василев го познавам от 25 години, ние с него имаме безконечни разногласия –последният беше при придобиването на ВМЗ – Сопот. Виждали сме се 4 – 5 пъти. Той беше другият евентуален подмолен покупател на ВМЗ ”, сподели още оръжейният търговец.
 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР